bAU!nce

Als u hulp zoekt bij chronische pijn
Wat kun je doen met chronische pijn ?
Iets voor jou?
Als pijn je leven domineert kan het je flinke kopzorgen geven. Niet zo gek dat je wilt weten wat er met je aan de hand is. Pijn is een van de meest voorkomende klachten bij aandoeningen of letsel, maar als pijn langer bestaat kan het ook een op zich zelf staand probleem worden. Als een alarmbel in je lichaam die niet alleen meer slim reageert op feitelijk gevaar.
Iets voor jouw client?
Onderzoek doen bij aanhoudende pijn is belangrijk. Maar de meeste cliënten die pijn hebben, willen even zo graag antwoord op de vraag: wat kan ik er aan doen? Medicijnen helpen bij minder dan de helft van de cliënten tot op zekere hoogte. Tenzij dat medicijn ‘bewegen’ heet. Maar niet iedereen voelt zich hier automatisch ‘safe’ bij. Veelal zijn mensen méér in staat zélf iets aan de pijn te doen dan hij of zij denkt.
Pijncoaching
Mensen hebben uiteenlopende verwachtingen als het gaat om pijnbehandeling of begeleiding. Meestal denkt men aan ‘injecties’, medicijnen of oefeningen; pijn intimideert en doet meestal denken aan een onderliggend medisch probleem. ‘Praten’, bewegen en tijdelijk je gedrag veranderen zijn dan wellicht ook niet oplossingen waar je als eerste aan denkt, noch waar je op eerste hand al je vertrouwen in legt.
Toch is hét nummer 1 advies bij aanhoudende pijn: actief blijven. ‘Movement is medicine’ zeggen ze ook wel eens. Wanneer je daarbij ook nog je pijnsysteem beter leert kennen en kennis neemt van de huidige wetenschap ten aanzien van ‘chronische’ pijn, zul je zelf anders gaan denken over de oplossingen.
Over mij

Ruim 21 jaar werk ik als therapeut met mensen met aanhoudende pijn- en vermoeidheidsklachten, zowel binnen re-integratie- als revalidatiecentra. Ik ben afgestudeerd in de psychologie en ben postdoctoraal geschoold al cognitief gedragstherapeut. Omdat ik altijd nauw heb samengewerkt met (revalidatie)artsen en fysiotherapeuten, heb ik mijn kennis buiten mijn eigen vakgebied uitgebreid. En dat is, zéker op het gebied van aanhoudende pijn, geen overbodige luxe want als klacht is pijn niet onder te brengen binnen één specialisme maar is gebaad bij het een aanpak vanuit een biopsychosociale benadering. 

Up to date professional                                                 Ik vind het wezenlijk om jezelf als professional up to date te houden door middel van scholing en toetsing van kennis. Om deze reden volg ik congressen van onder andere de IASP (International Association for the Study of Pain), de Pijnalliantie (Nederlandse interdisciplinaire samenwerkingsverband) en van toonaangevende pijndeskundigen uit bijvoorbeeld Australië (neem eens een kijkje op https://bodyinmind.org/ en http://www.noigroup.com). Daarnaast houd ik me via wetenschappelijke literatuur en richtlijnen op de hoogte op het gebied van pijnzorg.

Gebruik mijn kennis en ervaring                                    Mijn kennis en ervaring als pijnpsycholoog zet ik in om jou te helpen controle te krijgen over de pijn. Ik coach je bij dagelijkse dilemma’s en vragen die op je af komen als je leeft met pijn. Ik vind het belangrijk dat jij zèlf kennis en inzicht ontwikkelt om de invloed van pijn terug te dringen.

Als je vrijblijvend met mij kennis wilt maken, dan kan dat. Graag plan ik tijd voor je vrij om dieper in te gaan op je vraag.

Pauline Koetsier
Kerkallee 116
1234 AB Velp

06-1234567

Neem contact op

9 + 12 =